В центъра на София се събраха строители с искане да получат

...
В центъра на София се събраха строители с искане да получат
Коментари Харесай

Протест на браншова камара „Пътища“ - искат заплатите си

В центъра на София се събраха строители с искане да получат заплатите си, защото хората не са получавали пари от два месеца. Техните претенции са свързани основно в три посоки.

Те желаят да им бъдат изплатени заплатите, също по този начин да са възстанови активността на пътищата в страната, както и да се изготви ясна стратегия за развиване на Републиканската пътна мрежа.

От българската браншова камара „ Пътища “ посочват, че неколкократно са апелирали за диалогичност и конкретни решения по поставените проблеми в пътния отрасъл пред страната, само че досега съгласно организацията единствено се трансферират отговорностите сред разнообразни институции.

„ Ще проверя коя компания съставлява митинг иращите строители, които са се събрали през днешния ден пред Народно събрание. За Автомагистрала „ Хемус ” са раздадени 1 милиард лв. като задатъци на компании, които ще вземат участие в строителството. Парите са във компаниите и са дадени преди 2 години. Нека те отговорят къде са тези средства. Съвсем дребна част от тях са усвоени ”, това сподели районният министър Виолета Комитова.

Комитова покани от телевизионния ефир, на обществен дебат, Николай Нанков, с цел да приказват намерено за Автомагистрала „ Хемус “. Тази нейна покана е в отговор на това, че през вчерашния ден Нанков съобщи на брифинг на ГЕРБ, че назначената служебна министърка сега: " Хал хабер си няма и от устройствени процедури и от това по какъв начин се извършва един инфраструктурен план ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР